"AHMET ELBİ, AKPARTİ SENİN GÜBÜ GÜÇ ZEHİRLENMESİ YAŞAYAN ÇOK KİŞİNİN APOLETLERİNİ SÖKÜP SOKAĞA ATMIŞTIR"

MADEN DEDEKTİFİ


Karabiga'da Seçim Öncesi Hareketlilik:
"TOKİ Vaatleri, Sağlık çalışanlarının Belediye başkanına tepkileri ve sağlık çalışanlarına şiddet, halk sağlığı sorunlarına duyarsızlık" nedir bunlar Ahmet Elbi?

Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi'nin seçim vaatleri ve yönetim tarzı, Karabiga halkı arasında tartışma konusu olmaya devam ediyor. Belediye Başkanı'nın TOKİ konutlarıyla ilgili vaatleri, kura sonucunda sadece üç Karabiga sakini için gerçekleşince, yüzlerce Karabiga sakini hayal kırıklığına uğramıştı,  Belediye Başkanı'nın seçmenin aklıyla dalga geçer gibi yine yerel seçim öncesi aynı vaatleri tekrarlaması, bölge sakinlerinin tepkisini çektiği gibi Karabiga'nın geleceğini de umutsuzluğa itiyor.

Ek olarak, Karabiga Belediye Başkanı'nın doktorlara şiddet ve kayırmacılık uyguladığı iddiaları, sağlık hizmetlerindeki aksamalara yol açıyor. Bölge, zaten termik ve biyogaz santralleri nedeniyle artan sağlık sorunlarıyla mücadele ederken, bu durum halkın sağlık hizmetlerine erişimini daha da zorlaştırıyor.

Çanakkale ve Karabiga'da Sağlık Çalışanlarına neden baskı uyguluyorsun Ahmet Elbi?

AK Parti Belediye Başkanı olarak seçilen Ahmet Elbi sana bir gazeteci olarak sesleniyorum. "Sendikal Örgütlenmeleri de Engellediğin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hiç sevmediği halkı sokaklara dökmen Ankara'da konuşulmaya başlandı haberin olsun" Sanki gizli bir el sana "AK Parti'ye seçim kaybettir" diye akıl veriyor gibi geliyor bana.

Güç zehirlenmesi mi yaşıyorsun Ahmet Elbi?
AK Parti böyle güç zehirlenmesi yaşayan çok kişinin apoletlerini söktü bilemem hatırlar mısın?

Sağlık çalışanları Biga Devlet Hastanesi önünde, bölgedeki sağlık emekçilerine ve sendika üyelerine yönelik baskılar ve sendikal örgütlenmeyi engelleyen tutumlar hakkında bir basın açıklaması yaptı. Şube Eş Başkanı Oya Hacat ve Şube Kadın Sekreteri Gamze Sunar Yeren tarafından yapılan açıklamada, Biga Devlet Hastanesi ve diğer sağlık kurumlarında özellikle sendikalı hekimlere yönelik baskı ve sürgün niteliğindeki geçici görevlendirmelere dikkat çekildi.

Bu baskıların bir kısmının AK Partili Karabiga Belediye Başkanı ile ilgili olduğu belirtiliyor. Belediye başkanının hekimlerle yaşadığı tartışmalar sonucu hekimlerin hedef haline geldiği, siyasi talimatlarla görev yerlerinin değiştirildiği ve geçici görevlendirmelerle sürüldükleri iddia ediliyor. Sendika üyelerine yönelik örnekler sunan açıklamada, Aile Hekimi Cemal Yeren ve Doktor Gamze Sunar Yeren'in yaşadıkları sorunlar ve karşılaştıkları zorluklar anlatılıyor.

Hekim Birliği Sendikası Biga İlçe Temsilcisi Op. Dr. Rukiye Kara'nın da benzer baskılara maruz kaldığı ve Muş'a geçici görevlendirildiği ifade ediliyor. Sendika, sağlık çalışanlarına yönelik bu baskı ve engellemelerin arttığını ve yerel seçimler yaklaştıkça bu durumun daha da ağır bir politik-psikolojik baskı olarak hissedildiğini vurguluyor.

Sendika, bu tür baskıların sağlık çalışanlarının motivasyonunu ve hizmet kalitesini düşürdüğünü, haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı mücadele edeceklerini belirtiyor. Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine yönelik her türlü desteğin verileceğini ve adaletsizliklere karşı durulacağını ifade ediyor.

Öte yandan, Belediye Başkanı Elbi'nin seçime az bir süre kala sadece görüntüde çalışıyormuş gibi davranması ve hem AK Parti hem de CHP teşkilatları ile gizli görüşmeler yaptığı iddiaları, siyasi kulislerde soru işaretleri yaratıyor. Karabiga Halkı ve siyasi çevreler, bu görüşmelerin amacını ve bu hareketlerin Karabiga için ne anlama geldiğini anlamaya çalışıyor.

Şimdi sana hem ben hem Kamuoyunun Sorularını soruyorum.

1. Ahmet Elbi'nin TOKİ konutlarıyla ilgili tekrarlanan vaatleri gerçekleşecek mi?
2. Karabiga'daki sağlık sorunları ve doktorlara yönelik şiddet iddiaları ne durumda?
3. Belediye Başkanı'nın seçim öncesi aktiviteleri ve gizli siyasi görüşmeleri ne anlama geliyor?
4. Yerel halkın bu duruma tepkisi ve beklentileri nelerdir?
5. Karabiga'nın sağlık hizmetleri ve toplumsal refahı için somut adımlar atılacak mı?

Bu sorular, Karabiga'daki siyasi ve toplumsal gelişmelerin karmaşıklığını ve yerel halkın bu durumlara olan tepkisini özetliyor.

Bu işler sıkışınca çağır yandaş medyanı anlat anlat olmuyor?