Uşak'taki madencilerden çevrecilere tepki

Uşak'ta Dünya Madenciler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Maden Mühendisleri Odası Uşak İl Temsilciliği tarafından maden mühendisleri ve aileleri bir araya geldi.

Programda sektörün karşılaştığı zorluklara değinen Maden Mühendisleri İl Temsilcisi Cemal Sefer, maden emekçilerinin çevre katili olarak tanımlanmasının haksız olduğunu savundu.

Cemal Sefer, madencilik sektöründe faaliyet gösterenlerin birbirlerine destek olmalarının önemine vurgu yaparak, "Vahşi madenciliği savunan patronlara karşı durabilmek, yasalar çerçevesinde madencilik yapabilmek ve yaptırabilmek, bizler için vatandaşlık görevidir." dedi. Her yıl 4 Aralık'ta kutlanan Dünya Madenciler Günü'nün sektör paydaşlarını bir araya getirerek dayanışmayı amaçladığını belirtti.

Çevreci madencilik faaliyetlerine dikkat çeken Sefer, "Maden emekçilerimizi çevre katili olarak tanımlamaları son derece akıl dışıdır. Ülkenin çeşitli yerlerinde olduğu gibi şehrimizde de çevreci madencilik faaliyetleri yapılmaktadır. Çevreci madencilik her zaman mümkündür. Vahşi madenciliğe biz madenciler her zaman karşı olduk ve olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Etkinlikte TÜPRAG Altın Madenciliği şirketi yöneticisi Hakan Ünal'a teşekkür plaketi takdim edildi. Sefer, "En kıymetli cevher madencilerdir." ifadeleriyle maden emekçilerine vurgu yaptı.