Türkiye Taşkömürü Kurumu TC vatandaşı olma şartı olmadan 2 Bin İşçi Alacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) yapılacak işçi alımı sözünün ardından TTK, 2 bin işçi alımı için ilana çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) yapılacak işçi alımı sözünün ardından TTK, 2 bin işçi alımı için ilana çıktı. Ancak ilanda dikkat çeken bir detay, işçi adaylarından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartının aranmaması oldu.

Resmi Gazetede 15 Eylül tarihinde yayınlanan ilana göre, 2 bin işçi alımının gerçekleştirileceği belirtildi. Bunun 1500'ü Zonguldak, 400'ü Bartın ve 100'ü Karabük illerinde ikamet eden adaylar arasından seçilecekti. Ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı bu ilanda yer almıyordu.

Bu durum, Türkiye'deki işçi alım politikaları üzerinde bazı soru işaretlerine neden oldu. İşçi alımının hangi kriterlere göre gerçekleştirileceği ve Türkiye vatandaşı olmayan kişilerin başvurup başvuramayacağı gibi konular tartışma yaratırken, Türkiye'nin farklı bölgelerinden birçok kişinin başvuruda bulunması bekleniyor.