TMMOB, İliç'teki Maden Faciası İle İlgili Sorumlular Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

TMMOB, Erzincan'ın İliç İlçesi'nde yaşanan maden faciasıyla ilgili olarak Anagold Madencilik ve ilgili yetkililere karşı suç duyurusunda bulundu. Çevresel etki değerlendirmesi süreçleri ve izinleri inceleyen TMMOB, sorumluların cezalandırılmasını talep ediyor.

TMMOB, Çöpler Kompleks Madeni Faciasıyla İlgili Sorumlular Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Erzincan'a bağlı İliç İlçesi Çöpler köyü mevkiinde, Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından işletilen Çöpler Kompleks Madeninde meydana gelen maden faciası sonrasında, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

TMMOB tarafından Savcılığa sunulan şikayet dilekçesinde, Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile şirket yöneticileri ve yetkilileri, maden sahasını denetimle görevli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri ve sorumlu çalışanlar, projeye ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), izin ve denetim süreçlerini yürüten önceki dönem ve mevcut Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve yetkili Bakanlık personeli, projeye ilişkin ÇED, izin ve denetim süreçlerini yürüten önceki dönem ve mevcut Erzincan Valisi ve valilik yetkilileri, projeye ilişkin ÇED Olumlu kararı, izin, ruhsat süreçlerini yürüten diğer yetkililerin cezalandırılması talep edildi.

 

Yaşanan maden faciasının ardından TMMOB tarafından yapılan suç duyurusuyla sorumluların adalet önüne çıkarılması bekleniyor.