Tenmak bir ilki başardı

TENMAK,İnovasyon Yönetim Sistemi Belgesi ile belgelendirilmiş durumda. Bu belge ile TENMAK, Türkiye'nin inovasyon ve teknoloji geliştirmeye yönelik ilk ve tek kamu kurumu olarak kayıtlara geçti.

Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK), Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen İnovasyon Yönetim Sistemi Belgesi ile belgelendirilmiş durumda. Bu belge ile TENMAK, Türkiye'nin inovasyon ve teknoloji geliştirmeye yönelik ilk ve tek kamu kurumu olarak kayıtlara geçti.

TSE Merkez Yerleşkesinde gerçekleştirilen belge törenine, TSE Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Sami Şahin, TENMAK Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Balıkçı, TENMAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Çevik ve diğer yetkililer katıldılar.

Belge töreninde yaptığı konuşmada TENMAK Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Balıkçı, "Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) yeni bir kurum. Ar-Ge faaliyetlerimiz dışında, Türkiye’de kendi alanıyla alakalı yürütülen AR-GE faaliyetlerinde koordine etme ve fonlama ile alakalı bir görevimiz var. Bununla beraber bakanlığımıza enerji politikalarıyla alakalı destekler veriyoruz. Bizim işimiz inovasyon yapmak, teknoloji geliştirmek." ifadelerini kullandı.

Balıkçı ayrıca standardizasyonun ve kalitenin önemini vurgulayarak, "Yapmış olduğumuz inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarında da sistematik olarak yapmamız gerekiyor. O yüzden kalite belgeleri bizim açımızdan önemli." dedi.

TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin ise TENMAK'ın bu belgeyi alan ilk kamu kuruluşu olduğunu belirterek, "TS EN ISO 56002 İnovasyon Yönetim Sistemi Belgesi, yeni çalışma alanlarımızdan bir tanesini oluşturuyor. Bu belgeyi ilk alan kamu kurumu olarak sizleri ve ekibinizi tebrik ediyorum." açıklamasında bulundu.

İnovasyon Yönetim Sistemi Belgesi'nin organizasyonlara birçok fayda sağladığını belirten Şahin, "Sistem, artan büyüme, gelirler, karlılık ve rekabet gücüne katkı sağlamaktadır. Kuruluşlara daha az maliyet, artan üretkenlik ve kaynak verimliliği sağlar, geliştirilmiş sürdürülebilirlik ve dayanıklılığına da yardımcı olur." şeklinde konuştu.

TENMAK'ın TS EN ISO 56002 İnovasyon Yönetim Sistemi Belgesi almasıyla amaçladığı şeyler arasında, enerji, nükleer ve maden teknolojileri alanlarında dünya çapında öncü bir kuruluş olmak, uluslararası standartlara uygun bir şekilde ilerleyerek küresel bir ekosistemde yer almak, ulusal ölçekte yenilik ekosistemi ve değer zinciri geliştirmek ve ülkenin teknoloji ihtiyacını karşılayacak inovasyonlar ve yerlileştirme çalışmaları yapmak yer alıyor.

tenmak i̇novasyon yönetim sistemi belgesi iso 56002 prof. dr. abdulkadir balıkçı