Tanzanya'da Yasadışı Altın Madeninde Göçük: 22 Ölü

Tanzanya'nın kuzey bölgesinde yasadışı bir altın madeninde yaşanan göçükte en az 22 kişi hayatını kaybetti. Yasadışı madencilik faaliyetleri ülkede güvenlik sorunlarına neden oluyor.

Doğu Afrika ülkesi Tanzanya'da şiddetli yağışların etkili olduğu bölgede bulunan yasadışı bir altın madeninde Göçük meydana geldi. Olayda en az 22 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

 

Tanzanya'nın kuzey bölgesinde yaşanan göçük, bariadi bölge yetkilisi Simon Simalenga tarafından açıklandı. Simalenga, yaşları 24 ile 38 arasında değişen bir grup kişinin, bölgede faaliyetlerin sınırlandırıldığı şiddetli yağışlar sonrasında maden çalışmaları yaparken göçük altında kaldığını belirtti.

 

Reuters haber ajansına göre, 13 Ocak Cumartesi günü gerçekleşen olaya ilişkin Simalenga, "Önce bize madende 19-20 kişinin mahsur kaldığı söylenmişti, ancak maalesef 22 ceset çıkardık" ifadelerini kullandı. Göçüğün büyük ölçüde kaldırıldığı ancak arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

 

Yasadışı Faaliyetler Devam Ediyor

Simon Simalenga'nın verdiği bilgilere göre, madenciler, bölgede Altın Madeni keşfettikten sonra hükümet onayı almadan faaliyetlere başlamıştı. Yerel bir madencilik yetkilisinin uyarısına rağmen grup, cuma akşamı geç saatlerde çalışmalarına devam etti.

 

Tanzanya hükümeti, yasadışı madencilik faaliyetlerini önlemeye yönelik çabalarına rağmen ülkede benzer olaylar devam ediyor. Tanzanya, dünyanın en büyük dördüncü maden üreticisi konumunda bulunuyor, ancak Yasadışı Faaliyetler ülkenin güvenlik sorunlarını tetikliyor. (DUVAR)