South32, kömür üretimi tahminlerini tutturamadı

Avustralyalı madenci South32, koklaşabilir taş kömürü üretiminde önemli bir düşüş bildirdi ve nikel üretimini incelemeye aldı.

South32, Avustralya'nın New South Wales kentindeki yer altı Illawarra madenindeki büyük çalışmaları gerekçe göstererek Aralık çeyreğindeki metalurjik kömür üretiminde neredeyse %50'lik bir düşüş bildirdi.
Çelik yapımında kullanılan metalürjik kömür üretimi, Aralık ayına kadarki üç ayda 2022'nin aynı dönemine göre 1,5 milyon düşüşle 744.000 tona (t) düştü. Şirket, hâlâ yıllık toplam kömür üretiminin beş milyon tona ulaşmasını beklediğini söyledi. Illawarra operasyonunda.

Üç aylık manganez üretimi de yaklaşık %14 düşüşle şirketin tahminlerini kaçırdı ve üç aylık cevher üretimi 1,27 milyon ıslak tonla sona erdi. Şirket şu anda çeliği güçlendirmek ve giderek pillerde kullanılan dünyanın en büyük manganez üreticisidir .
Şirket, küresel ekonomideki yavaşlamanın emtia fiyatlarını etkilemesinin ardından maliyetlere odaklanacağını söyledi. Daha iyi maliyet verimliliği ve daha düşük hammadde girdi fiyatlarını gerekçe göstererek, 2024 mali yılının ilk yarısında operasyonlarının çoğu için mevcut kılavuza uygun veya altında işletme birim maliyetleri raporlamayı beklediğini ekledi.
South32 hisseleri, üç aylık raporunun yayınlanmasının ardından yaklaşık %5 düştü ancak kısa süre sonra bazı kayıplarını telafi etti.