Saudi Aramco'nun Kazancında Büyük Düşüş

Suudi Arabistan milli petrol şirketi Saudi Aramco'nun 2023 yılının 3. çeyreğinde petrol fiyatlarındaki ve satış hacmindeki düşüş nedeniyle net karının %23 azalarak 122,2 milyar SAR'a (32,6 milyar $) gerilediği bildirildi

Suudi Arabistan milli petrol şirketi Saudi Aramco'nun 2023 yılının 3. çeyreğinde petrol fiyatlarındaki ve satış hacmindeki düşüş nedeniyle net karının %23 azalarak 122,2 milyar SAR'a (32,6 milyar $) gerilediği bildirildi. Geçen yılın aynı döneminde 42,4 milyar dolar net kar açıklayan Aramco, bu dönemde net karını 32,6 milyar dolara düşürdü. Ayrıca, geçen yılın aynı döneminde 144.99 milyar dolar gelir elde eden şirket, üçüncü çeyrekte 113.09 milyar dolar gelir açıkladı.

Saudi Aramco'nun CEO'su Amin Nasser, operasyonları geliştirmek ve enerji çözümlerini teşvik etmek için ileri teknolojileri kullanarak hidrokarbon zincirine yatırım yapma kararlılıklarını teyit etti. Şirket, küresel enerji tüketicilerinin ihtiyaçlarını dikkate alan dengeli bir enerji dönüşüm planını destekleyerek bu stratejisini sürdürmektedir.

Bu azalış, enerji fiyatlarının gerilemesiyle birlikte diğer büyük enerji şirketlerinin de üçüncü çeyrek kârlarında düşüş yaşadığı bir dönemde gerçekleşmiştir. Chevron ve Exxon Mobil gibi şirketler, benzer şekilde enerji fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle yıllık bazda kârlarında azalma bildirmişlerdi.