Nordic Iron Ore, İsveç'te Nadir Toprak Elementleri (REE) Keşfetti

İsveç merkezli metal madencisi Nordic Iron Ore, Blötberget madeninde yapılan ikinci bir araştırmada, önceden tahmin edilenden çok daha yüksek miktarda nadir toprak elementi (REE) bulunduğunu duyurdu. Yapılan bu yeni araştırma, nadir toprak elementlerinin toplam payının önceki tahminin %133 daha fazla, 15.285 ppm'ye kadar çıkabileceğini ortaya koydu.

Blötberget madenindeki REE cevherleşmesinin boyutunu daha iyi anlamak için ek testler planlanmış durumda. Nordic Iron Ore, bu keşiflerin ardından arama faaliyetlerini 2023'ün başlarında, REE'leri kapsayacak şekilde genişletti.

Blötberget, İsveç'in Dalarna kentinde bulunan tarihi bir maden olup, Nordic Iron Ore şu anda Ludvika maden geliştirme planının bir parçası olarak sahayı yeniden geliştiriyor. Madenin içerdiği tahmini geri kazanılabilir demir cevheri rezervi ise 34.1 milyon ton ve %36,27 Demir (Fe) içermektedir.

Nordic Iron Ore CEO'su Ronne Hamerslag, yapılan araştırmaların ardından, "Nadir toprak elementleriyle ilgili önceki sonuçları doğrulayan devam eden testlerimizin ardından, artık cevherleşmenin büyüklüğünü ve ölçeğini daha iyi anlamak için arama programımıza devam edeceğiz. Umudumuz, ultra yüksek kaliteli demir cevherine ek olarak, konsantre, fosforat ve nadir toprak elementleri içeren bir çift ürün konsantresi üretebiliriz." şeklinde konuştu.

Araştırma henüz erken bir aşamada olduğundan, analiz sürecinin bütünlüğünü sağlamak için herhangi bir sertifikalı standart kullanılmamıştır. Bu keşifler, Nordic Iron Ore'un Cargill ile Temmuz ayında imzaladığı 3,4 milyar ABD Doları (SK35 milyar) tutarındaki yüksek kaliteli demir cevheri konsantresi tedariği anlaşmasının ardından gelmiştir.