Mudurnu halkı madene karşı ayaklandı!

Mudurnu'daki maden ihalesi sonrası bölge halkı ayaklandı! Define iddiası ortaya çıktı.

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, 289. İhale grubu saha listesi ihalesini 24 Temmuz’da gerçekleştirdi. Bolu’nun, Mudurnu ilçesi Avdullar köyü yakınındaki ormanlık alanda bulunan 157 bin 267 metrekarelik saha için teklifler alındı. Maden sahası için 2 milyon lira nihai teklif sunan Işık Kardeşler Madencilik, hak sahibi oldu.
BÖLGE HALKI MADEN OCAĞINA KARŞI BİRLEŞTİ!
İhale sonucunun kamuoyuna yansımasının ardından Avdullar Köyü halkı, maden ihalesi sonrasında tepkilerini dile getirdi. Köyün yaylasında bir araya gelen vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla maden aranmasına karşı çıktı.
“KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”
Köy Muhtarı Ahmet Temel, kendilerine bilgi verilmediğini ifade ederek, mücadele edeceklerini dile getirdi. Temel, "Bizlere herhangi bir bilgi verilmeden köyümüzün çok yakınındaki ormanlık alanın ihale edildiğini öğrendik. Avdullar Köyü ve çevre köyü olarak bu ihaleyi kabul etmiyoruz. Doğamızın bozulmasını kabul etmiyoruz. Köyümüzün kendi doğası, suyu, arazisi ve kendi kaderiyle bırakılmasını istiyoruz. 157 dönümlük alanda arama yapılacağını haberlerden öğrendik ama bize herhangi bir bilgi verilmedi. Bu maden ile ağaçlar, ormanlar zarar görecek. Ayrıca köy halkının tapulu arazilerinin de zarar göreceğini düşünüyoruz. Bu madene asla müsaade etmeyeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz” dedi.

“MADEN ARAMASINA KARŞIYIZ”
Maden aranmasına karşı olduklarını söyleyen Hatice Aykol, “Ben bu haberleri internetten okudum. Işık Kardeşler diye bir firma maden sahası açacakmış, Ağustos’un 20’sinde buraya geleceklermiş. Bu alan taşlık ve ağaçlık bir bölgedir. Köyümüze ve mezarlıklarımıza yakın bölgede maden arayacaklar. Biz bu maden aramasına karşıyız. Zamanında bölgede bir şantiye kuruldu. Eriklerimiz, meyvelerimiz büyük zarar gördü. O zaman köy halkı olarak ses çıkaramadık ama bu maden sahası ile daha da zarar göreceğiz” ifadelerini kullandı.

DEFİNE İDDİASI GÜNDEME GELDİ!
Öte yandan, maden aranacağı belirtilen bölge için “define” iddiasında bulunan Tuncay Ergil, “Bu maden aranacak olan yerde daha önceden devamlı define aramaya gelenler oluyordu. Burada maden arama adı altında define mi aranacak diye düşünür olduk. Bu insanların burada 3 kuruş için zarar görmesine devletimiz razıysa başka söyleyecek sözümüz yok” şeklinde konuştu.