McClean Lake madenindeki uranyum madenciliği yeniden başlayacak

Ortak girişim ortakları Denison Mines ve Orano Canada, Kanada'daki McClean Lake madenindeki uranyum madenciliği faaliyetlerini yeniden başlatma planlarını açıkladılar.

2025 yılında başlaması planlanan operasyonlarda ortak girişimin patentli SABER madencilik yöntemi kullanılacak.
Orano Kanada başkanı ve CEO'su Jim Corman şunları söyledi: "Güçlenen uranyum ve nükleer pazarlardan yararlanma konusundaki mevcut yeteneğimiz, McClean'deki faaliyetlerin sürekliliğini güvence altına almak için Orano ve MLJV [McClean Lake JV] içindeki uzun vadeli Ar-Ge yatırımlarının sonucudur. Göl operasyonunun geleceği çok iyi.   "2024 yılı boyunca yapacağımız temel çalışmanın MLJV'yi SABER'i ​​faaliyete geçirecek konuma getirmesi ve 2025'te üretime başlaması bekleniyor.
"McClean Lake fabrikasının, Puro Gölü'nden planlı üretime devam ederken bu cevheri işlemek için yeterli kapasiteye sahip olması bekleniyor. Büyümeye odaklanmaya döndüğümüz bu dönem, çalışanlar, ortaklar ve sektör için heyecan verici bir dönem.”
MLJV'nin %77,5 hissesine sahip olan ve işletmecisi olarak görev yapan Orano Canada, geri kalan %22,5 hisseye sahip olan Denison Mines ile birlikte çalışacak.