Maden ocakları ikaz üniteleriyle donatılıyor!

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) bazı maden ocakları, yer altı sesli ışıklı yol verme ikaz üniteleriyle donatılacak.

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca, kurumun ihtiyacı olarak müessese müdürlüklerinden Armutçuk, Karadon ve Amasra’daki metan gazı ve nem ihtiva eden ocaklarında kullanılmak üzere yer altı sesli ışıklı yol verme ikaz ünitesi satın alınması için ihaleye çıkıldı.

85 ADET ÜNİTE SATIN ALINACAK

TTK yetkilileri, şöyle konuştu:
“Kurumumuzda GRUP-I (metan) gazı ve nem ihtiva eden yer altı kömür maden ocaklarında kullanılmak üzere müessese müdürlüklerinden Armutçuk’a 40, Karadon’a 25 ve Amasra’ya 20’ya olmak üzere toplamda 85 adet yer altı sesli ışıklı yol verme ikaz ünitesi ihale usulüyle temin edilecek.

Söz konusu üniteler, yer altında kullanılan zincirli konveyörlerin çalışmaya başlamadan önce hem sesli, hem de ışıklı sinyal verilerek çalışanların ikaz edilmesini sağlamak amacıyla kullanılacaktır. Sesli ve ışıklı uyarı tek bir besleme ünitesi üzerinden
yapılacak, ünitelerin ses seviyesi 1 metre mesafede en az 90 desibel (ses ve sinyal seviyesini ölçen logaritmik bir birimdir) toplam ağırlığı ise en fazla 15 kilogram olacaktır.”

İHALEYE TEKLİF VERME TARİHİ

Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 19 Ağustosa 2024 Pazartesi günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.