Maden işçilerini taşıyan servis aracına kamyon çarptı: 2'si ağır 6 yaralı

Manisa Soma'da Demir Export AŞ'ye işçi götüren servis aracına sabah saat 07.00 sularında Eynez Maden yolu rampasında kamyon çarptı.

6 maden işçisi hastaneye kaldırıldı.

Durumları ağır olan 2 işçiyse İzmir'e sevk edilerek yoğun bakıma alındı. 

Bölgede sürekli kaza oluyor

Bölgede işçi servisleri yolların uygunsuzluğu nedeniyle sık sık kaza yapmasıyla gündem olmuştu. Sahanın yüksek rakımlı olması nedeniyle bölgede zaman zaman sisli havalarda çalışma devam ettirilirken, görüş mesafesinin kimi yerlerde 10 metreye kadar düşüyor. Ayrıca bölgede heyelanlar da meydana geliyor.

İşçiler, servis saatlerinde kamyon trafiğinin durdurulmasına yönelik girişimlerde bulunmuş, hem Ege Linyitleri İşletmesi yetkilileri hem de Türkiye Kömür İşletmelerine bağlı yetkililer işçilerin bu isteğini dikkate almamıştı. 

En son geçtiğimiz aylarda Akçadağ firmasına bağlı yaklaşık 40 ton ağırlığında kömür yüklü olan kamyonun Dereköy Mevkisi'nde freni boşalmış, kamyon servis aracına vurmamak için park halindeki beş kamyona çarparak durmuştu. 

Bölgede çalışan soL'un ulaştığı işçiler yetkilileri bir kez daha uyararak kamyonlara trafiği kapatma çağrısı yaptı. 24 saat boyunca 4'er saat arayla uykusuz çalışmak zorunda bırakılan servis şoförlerini de hatırlatan işçiler, kamyonların, servis araçlarının gerekli bakımlarının yapılması için de adım atılmasını istedi.

"Patronların kârı, işçilerin yaşam hakkından daha değerli değildir" diyen TKP Soma İlçe Örgütü ise
kaza geçiren emekçilere ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini iletirken, konuyu takip edeceklerini duyurdu. 



Sol Haber