Maden İşçileri Hakkını İstiyor

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde faaliyet gösteren özel bir maden ocağında çalışan işçiler, haklarının verilmediği gerekçesiyle başlattıkları oturma eylemine devam ediyor.

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde faaliyet gösteren özel bir maden ocağında çalışan işçiler, haklarının verilmediği gerekçesiyle başlattıkları oturma eylemine devam ediyor. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Orta Anadolu Şube Sekreteri Selim Arslan, maden ocağının 12 Aralık 2022'de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından özel bir firmaya devredildiğini ve bu süreçte işten çıkarılan yaklaşık 250 işçinin tazminatlarının hala ödenmediğini, sosyal hakların kesildiğini ve icra kesintilerinin hesaplarına yatırılmadığını belirtti.

Arslan, 28 Ağustos'ta başlayan oturma eyleminin yer altında sürdüğünü ve eyleme katılan 165 işçiden 2'sinin sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldığını ifade etti. İşçiler, eylem başladığında firma yetkililerinin geldiğini ve bazı tekliflerde bulunduğunu ancak vaatlerin yerine getirilmediğini söyledi.

Eylemciler, tazminatlarının ödenmesi ve sosyal haklarının iadesi talebiyle oturma eylemine devam ediyorlar. Yer altında çalışan işçiler, açlık ve susuzlukla başa çıkmaya çalışıyorlar. İşçilerin aileleri ise akşamları maden ocağı girişine gelerek süreç hakkında bilgi almaya çalışıyorlar. İşçiler, talepleri yerine getirilinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini dile getiriyorlar.