Lundin Mining, 2023'te Rekor Bakır Üretimi Hedefliyor

Kanada merkezli madencilik şirketi Lundin Mining, 2023 yılında rekor seviyede bakır üretimi gerçekleştirmeyi hedefliyor. Şirketin açıklamasına göre, önümüzdeki yıl gerçekleştirilmesi planlanan projeler ve kapasite artışlarıyla birlikte bakır üretiminde önemli bir artış bekleniyor.

Lundin Mining CEO'su, yaptığı açıklamada, "2023'te rekor seviyede bakır üretimi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Şirket olarak sürdürülebilir ve etkili üretim stratejileri geliştiriyoruz. Yatırımlarımız ve projelerimizle, global bakır talebinin karşılanmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz." dedi.

Şirketin 2023 hedefleri arasında Cukaru Peki projesinin devreye alınması, mevcut tesislerin kapasite artışları, verimlilik artırıcı teknolojik uygulamalar ve çevresel sürdürülebilirlik projeleri bulunuyor. Lundin Mining, bu stratejilerle hem üretim miktarını artırmayı hem de çevresel etkileri minimize etmeyi amaçlıyor.

Bakır, enerji ve teknoloji sektörlerinde temel bir hammadde olarak önemli bir rol oynuyor. Lundin Mining'in 2023 hedefleri, küresel bakır talebinin karşılanmasına katkıda bulunarak şirketin sektördeki liderliğini pekiştirmeyi amaçlıyor.