Kolombiya'da kaçak madenler askerlerce havaya uçuruldu

Kolombiya, Amazon ormanlarındaki kaçak altın madenlerine savaş açtı. Askerler, kaçak madenlere ait bina ve ekipmanları patlayıcılarla havaya uçurdu.

Kolombiya hükümeti, amazon ormanlarını koruma adına sert adımlar atıyor. Bölgedeki kaçak altın madenleri konusunda ordu görevlendirildi.
Brezilya ile ortak yapılan çalışmada, kaçak 19 maden tek tek belirlendi. Ayda 23 kilogram altının üretildiği kaçak madenlerde kullanılan civa hem suları hem ormanları kirletiyordu.

Tek tek havaya uçuruldu

Askerler kaçak madenlere ait binalar, tekneler ve ekipmanları patlayıcılarla havaya uçuruldu.
Kolombiya silahlı kuvvetleri 6 Aralık Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD destekli operasyonlarda, her ay 114 kilogram civayla 68 milyon litre suyu kirleten Familia del Norte isimli suç çetesinin hedef alındığı belirtildi.
Brezilya ve Kolombiya, dünyanın en fazla biyoçeşitliliğe sahip ülkelerinden ikisi... Topraklarının büyük bir kısmı Amazon yağmur ormanlarıyla kaplı. Bilim insanları, bu ormanların emdiği büyük miktardaki sera gazı nedeniyle iklim değişikliğini yavaşlatmak için hayati önem taşıdığını söylüyor. Amazon ormanlarındaki azalmanın durdurulması dünyanın geleceği açısından hayati önemde.