Kaltun'un 50 Milyon Liralık GES Yatırımı Üretime Başladı

Aydın merkezli faaliyet gösteren Kaltun Madencilik Sanayi Nakliyat ve Akaryakıt Ticaret Anonim Şirketi, CW Enerji ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiği çatı tipi güneş enerjisi santrali yatırımını tamamladı.

Toplamda 1 milyon 718 bin 866 Dolar, yani 50 milyon Türk Lirası değerindeki bu yatırım sayesinde güneş enerjisi santrali üretime başladı.

Kaltun Madencilik Sanayi Nakliyat ve Akaryakıt Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılan Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

“Şirketimiz ile Kaltun Madencilik Sanayi Nakliyat ve Akaryakıt Ticaret Anonim Şirketi arasında imzalanan, 28 Aralık 2022 tarihli ve 1 milyon 718 bin 866 Dolar toplam bedelli sözleşme ile Aydın ilinde yer alan 2772 kWe kurulu güce sahip çatı tipi güneş enerjisi santrali projemizin ilgili resmi kurum tarafından kabulü yapılarak devreye alınmış ve santral elektrik üretimine başlamıştır.”

50 milyon liralık yatırımın hayata geçirilmesiyle Kaltun, sürdürülebilir enerji üretimine katkıda bulunarak çevre dostu bir enerji kaynağı kullanmış oldu. Üretilen enerjinin bölgeye olumlu etkiler sağlaması bekleniyor.