İspanya'da potas madeninde meydana gelen göçükte 3 kişi öldü

İspanya'nın Barselona kenti Suria ilçesinde bulunan bir potas madeninde meydana gelen göçük sonucu 3 kişi hayatını kaybetti.

İspanya'nın Barselona kenti Suria ilçesinde bulunan bir potas madeninde meydana gelen göçük sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. Göçüğün yaşandığı maden, Tel Aviv merkezli ICL Group'un İspanya'daki iştiraki ICL Iberia tarafından işletiliyor. Kazada hayatını kaybedenlerden biri jeologken, diğer ikisi Katalonya Politeknik Üniversitesi Manresa mühendislik okulunda yüksek lisans öğrencisiydi.

Maden çalışanı Carlos Arnaldo, çöken bölümün sadece "birkaç gün önce" inşa edildiğini belirtti. Katalonya'nın bölgesel iş başkanı Roger Torrent, madenin düzenli güvenlik denetimlerinden geçtiğini ve son incelemenin üç hafta önce yapıldığını açıkladı.

Kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine psikologların destek olması için bölgeye gönderildi. Katalonya Özerk Yönetim Başkanı Pere Aragones, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi ve yerel hükümetin içişleri ve çalışma bakanlarının olay yerine gittiği belirtildi.

Bölgesel hükümet, olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. Sendika kaynakları ise maden şirketini "yeterli güvenlik önlemlerini almamakla" suçladı.

Bu madende daha önce de 1987'de bir patlamada 11 kişi hayatını kaybetmiş, 2013'te ise 2 kişi yaşamını yitirmişti. İspanya'da madencilik sektöründe çalışan kişi sayısı son yirmi yılda yarı yarıya azaldı. Enerji Bakanlığı verilerine göre, 2016 ile 2021 yılları arasında İspanya'da her yıl ortalama dört maden işçisi hayatını kaybetti