Gold Royalty'den Brezilya'ya 31 milyon dolarlık altın madeni yatırımı

Kanadalı ünlü maden şirketi Gold Royalty (NYSEAMERICAN: GROY), Brezilya'nın Kuzeydoğusundaki Rio Grande do Norte eyaletinde bulunan Aura Minerals'ın Borborema altın projesini finanse etmek için 31 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı planlıyor.

Gold Royalty, bu anlaşmanın bir parçası olarak Borborema projesi üzerinde %2 Net Smelter Return (NSR) telif hakkını 21 milyon dolar nakit karşılığında satın alacak. Ayrıca, 10 milyon dolar değerindeki bir telif-çevrilebilir altın bağlantılı kredi anlaşması kapsamında ek finansman sağlayacak.

Vancouver merkezli şirket, Queen’s Road Capital Investment (QRC) ve Taurus Mining Royalty Fund’dan 40 milyon dolarlık vadesi gelmemiş çevrilebilir tahvillerin özel bir yerleştirilmesini tamamlamak için taahhüt aldığını belirtti. Aura Minerals, önceden yapılan 100 milyon dolarlık vadeli kredi anlaşması ve çeşitli finans kuruluşlarıyla yapılan 14 milyon dolarlık altın yaka anlaşmalarıyla birleştiğinde, toplam inşaat sermayesinin 188 milyon dolarını güvence altına almış oldu.

Borborema projesi, toplam 29 km²'lik bir alanda üç maden izni ve projenin ana bölgesinin haklarından oluşmaktadır. Aura Minerals, bu projeyle ilgili potansiyel ek kaynaklara yönelik mineral keşif haklarına sahip olduğunu belirtiyor. Projenin kesin fizibilite çalışması (DFS) Aralık 2019'da tamamlandı ve Aura Minerals, şu anda Kanada Madencilik, Metalurji ve Petrol Enstitüsü (CIM) standartlarını dikkate alarak DFS'yi güncelliyor.

Aura Minerals'ın Brezilya'da büyüyen varlıkları arasında Almas altın madeni, EPP altın madeni, Meksika'da Aranzazu bakır-altın-gümüş madeni ve Honduras'ta San Andres altın madeni bulunmaktadır. Şirket, yeşil saha projelerine odaklanarak ve dünya genelinde çeşitli maden projelerine yatırım yaparak büyümeyi sürdürmektedir.