Giyani Metals, Botsvana madencilik projesinde ilerliyor

Botsvana'daki K.Hill akü sınıfı manganez projesinin geliştirilmesine odaklanan Giyani Metals Corp. , proje için Çevresel İzin (EA) alındığını duyurdu.

Titiz bir Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin ardından elde edilen bu önemli dönüm noktası, şirketin Aralık 2023'ün sonlarında Maden Bakanlığı'na sunduğu Maden Ruhsatı başvurusunu tamamlamasına olanak tanıyor.

Botsvana'nın 2011 tarihli Çevresel Değerlendirme Yasası ve uluslararası standartlara uygun olarak yürütülen ÇED, Mart 2023'te bir Çevresel Etki Beyanının (EIS) sunulmasıyla sonuçlandı. Kapsamlı bir inceleme ve kamu istişaresinin ardından Botsvana Çevre İşleri Bakanlığı ÇED'i onayladı ve yenileme opsiyonuyla birlikte 25 yıl geçerli olacak ÇD'yi verdi. Bu onay, gerekli Arazi Kurulu yüzey hakları ve teknik çalışmalarla birlikte Maden Ruhsatı başvuru sürecinin tamamlanmasını sağladı.

Giyani'nin CEO'su Danny Keating, verimli ilerlemeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek bunu şirketin proaktif yaklaşımına ve Botsvana'nın elverişli madencilik yatırım ortamına bağladı. Keating ayrıca Giyani'nin uluslararası çevresel ve sosyal standartlara olan bağlılığını vurgulayarak bunun inşaat finansmanı için kredi verenlerin gereklilikleriyle uyumlu olduğunu belirtti.

Önerilen Maden Ruhsatı alanı, Temmuz 2023'te yapılan Ön Ekonomik Değerlendirmede belirlendiği üzere, K.Hill projesini öngörülen 57 yıllık işletme ömrü boyunca destekleyecek şekilde tasarlanmıştır. Giyani Metals, Maden Ruhsatını 2024 yılının ilk yarısında almayı ve elektrikli araç (EV) endüstrisi için düşük karbonlu, sürdürülebilir pil malzemeleri tedarik etme misyonunda önemli bir adım atmayı umuyor.

Giyani Metals, elektrikli araçlarda kullanılan lityum-iyon pil katotları için kritik bir öncül malzeme olan yüksek saflıkta manganez sülfat monohidrat üretmeye odaklanmıştır ve Botsvana'daki manganez oksit yataklarından malzemeyi çıkarmak için hidrometalurjik bir süreç kullanmaktadır.