Fındıklı'daki maden ocağına "ÇED gerekli değildir" raporu

Bursa Valiliği, Orhangazi Fındıklı Mahallesi'nde faaliyet gösterecek olan taş ocağı için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu'nun gerekli olmadığına karar verdi. Bu karar, özellikle Fındıklı mahallesi sakinlerinin tepkisine rağmen alındı.

Bursa Valiliği, Fındıklı Mahallesi'nde açılması planlanan ve çevre sakinleri tarafından endişeyle karşılanan taş ocağı ile ilgili olarak, geçtiğimiz Cuma günü önemli bir karar aldı. Valilik, taş ocağı için ÇED Raporu'nun gerekli olmadığına dair resmi kararını kamuoyuna duyurdu.

Karara göre, Bursa İli, Orhangazi İlçesi, Fındıklı Mahallesinde, İR 53283 ruhsat numaralı sahada, Orhangazi Taş ve Taş Ürünleri Tic. ve San. A.Ş. tarafından yapılması planlanan “İR 53283 Kalsit Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi Kapasite Artışı, Kalsit Ocağı Alan Değişikliği” projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından ÇED Raporu gerekli bulunmadı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Yeşil Doğa Mühendislik Danışmanlık San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından hazırlanan Proje Tanıtım Dosyası doğrultusunda, ÇED Yönetmeliği’nin 16. ve 17. maddeleri uyarınca, 16.08. 2024 tarihli ve E-2024227 sayılı kararla "ÇED Gerekli Değildir" raporu verildiğini açıkladı.