Fed Yetkilisinden Dijital Para Mesajı

(Fed) Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, Fed'in kendi dijital para birimini çıkarma konusunda henüz çok uzakta olduğunu belirtti

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, Fed'in kendi dijital para birimini çıkarma konusunda henüz çok uzakta olduğunu belirtti. Barr, bu konuda adım atabilmeleri için ABD Kongresi'nin yetkilendirmesinin gerektiğini açıkladı.

Philadelphia Fed'in Yedinci Yıllık Fintech Konferansı'nda konuşan Barr, yeni nesil ödeme teknolojilerini incelediklerini ve güvenli ve verimli bir ödeme sistemi oluşturmak için bu teknolojileri nasıl kullanabileceklerini araştırdıklarını ifade etti.

Barr, Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) ödeme sisteminin altyapısını destekleyebilecek yeni teknolojileri ve mevcut ödeme sistemiyle ilgili diğer amaçları göz önünde bulundurarak geniş bir paydaş yelpazesiyle görüşmeler yaptıklarını ve temel araştırmalar yürüttüklerini söyledi. Ancak Barr, şu anda Fed'in CBDC araştırma programının özellikle sistem mimarisine odaklandığını vurguladı.

Son olarak Barr, "Fed, bir CBDC çıkarma konusunda henüz herhangi bir karar almış değil ve bu konuda ilerleyebilmemiz için sadece yürütme organının açık desteği ve Kongre'nin yetkilendirmesi gerekiyor" dedi.

fed dijital para yetkili