Ethos'tan Türkiye'ye 516 milyon dolarlık yatırım

Türkiye'deki Ethos Asset Management, 2024 yılına kadar Türkiye'deki şirketlere 250 milyon dolar, 2024 sonuna kadar ise 516 milyon dolar finansal destek sağlama planını duyurdu

Türkiye'deki Ethos Asset Management, 2024 yılına kadar Türkiye'deki şirketlere 250 milyon dolar, 2024 sonuna kadar ise 516 milyon dolar finansal destek sağlama planını duyurdu. ABD merkezli küresel özel borç finansmanı şirketi Ethos Asset Management, Türkiye dahil 72 ülkede faaliyet gösteriyor. Türkiye'yi büyüme potansiyeli yüksek bir bölge olarak değerlendiren şirket, Türkiye'ye olan yatırımlarını artıracağını belirtti.

Ethos Kurucusu ve CEO'su ekonomist Carlos Santos, Türkiye'de daha önce Servislet, Uğur Tekstil, Kozon Partners, Rem People ve HGI gibi şirketlere proje finansmanı desteği sağladıklarını ve bu desteği çeşitlendirmeye devam edeceklerini vurguladı. Santos, iş birliğini artırırken aynı zamanda Türk ekonomisine destek olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Santos, özellikle Amerika, İngiltere, Brezilya gibi çeşitli pazarlarda elde ettikleri başarının ardından Türkiye'yi bölgesel ve küresel ekonomi için cazip bir finansman merkezi olarak gördüklerini belirtti. Türkiye gibi ekonomik olarak büyüme gösteren bir ülkede yatırımlarını artırmak istediklerini ifade etti.

Ethos'un Türkiye pazarındaki stratejik hedefleri doğrultusunda sanayi, turizm, tarım, inşaat, madencilik, telekomünikasyon ve hizmet sektörlerindeki büyük ölçekli projelere 2024 yılına kadar 250 milyon dolar, 2024 sonuna kadar da 516 milyon dolar finansal destek sağlama amacında olduğu belirtildi. Bu doğrultuda, şirket önümüzdeki aylarda Türkiye'de gıda, imalat ve otomotiv sektörlerinde üç ayrı projeye finansal destek sağlayacağını da duyurdu.

ethos asset management carlos santos ceo ekonomi