Enerji Bakanına teşekkür: Maden işçilerimize moral verdiniz

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın Zonguldak ziyaretini değerlendirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın ziyaretinin Zonguldak'a moral olduğunu belirterek "Bakanımız deprem bölgesinden selamları bizzat madencilerimize kendisi iletti. Bu selam hem maden işçilerimize hem de bize moral oldu" dedi. 

Genel Başkan Yeşil, Bakan Bayraktar'ın ziyaretini şöyle değerlendirdi:
"Sayın Enerji Bakanımız Zonguldak'a ziyarette bulundu. Devamında işe Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesi'nde beraber ocağa girdik. Orada madenci arkadaşlarla bir araya geldi. Tabii sebebi de; Bakan olduktan itibaren ilk defa kurumu ziyaret etti. Daha önce işçi alımı kurası çekilişine gelmişti. Ama resmi ziyarette bulunmamıştı. 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde tabii kendisi de beyan etti. Deprem bölgelerini ziyaretlerinde oradaki vatandaşlarımızın madencilere olan sevgisini, saygısını, selamını hem bizlere iletmek hem de madenci arkadaşlara teşekkür etmek adına Zonguldak'ımıza geldi. Yer altında işçi arkadaşlarla beraber buluştuk. Yeraltında bir öğle yemeği tertip edilmişti, beraber yemek yedik. Sayın Bakanımız deprem bölgesindeki vatandaşların selamlarını ve kendisine teşekkürlerini bizzat madenci arkadaşlarımıza kendisi iletti. Güzel bir toplantı niteliğinde bir program oldu. İyi de oldu. Bakanımız devamında sendikamıza da geldi. Tabii bunlar ilişkileri sıcak tutmak ve dertlerimizi anlatabilmek adına güzel şeyler. Bakanımızın ziyareti madenci arkadaşlarımıza moral oldu. Bizlere de moral oldu. Çünkü hatırlanmak, tekrar o günleri yad edebilmek, birçok madenci arkadaşımız kendi imkanlarıyla deprem bölgelerindeki yıl dönümlerine katıldılar. Onların görüntüleri de bizlere ulaştı. Tabii duygu dolu anlar bunlar. Çok büyük acılar yaşanmıştı. Ve madencilerle oradaki vatandaşlarımız arasında bir gönül bağı oluştu. Bakanımız tabii bunu da dile getirdi.

Zonguldak'ta madenci arkadaşlarla buluştuğu için bu anlamda Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz."