EMİB Başkanı Alimoğlu: "Marble İzmir Fuarı, Dünyada İlk Üçe Girebilecek Bir Fuar

Maden Gazetesi olarak, Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu ile Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nda gerçekleştirdiğimiz bir röportajda, fuarın önemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Alimoğlu, fuarın üçüncü gününde olduklarını belirterek, "Dünyada ilk üçe girebilecek bir fuar." ifadesini kullandı. 1100 katılımın fena olmadığını söyleyen Alimoğlu, ilk günün zayıf geçtiğini ancak sonraki günlerin daha iyi olduğunu vurguladı. Ancak, geçmiş yıllara kıyasla beklenen kalabalığın olmadığını ifade etti.

Dünya siyasetinin etkisinin olduğunu dile getiren Alimoğlu, "Hintliler, Çinliler dolaşıyor." dedi. Ancak, beklentilerinin henüz karşılanmadığını söyledi ve "Dünya siyasetinin de elbette etkisi vardır, Allah yardımcımız olsun." diye ekledi.

Alım heyetleri ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten Alimoğlu, fuarın İzmir ekonomisine can suyu olduğunu da vurguladı. Alimoğlu, fuarın her yıl İzmir ekonomisine 100 milyon doların üzerinde bir katma değer sağladığını belirtti ve bu durumun İzmir'e kazandırılan modern fuar alanı ile başladığını ifade etti.

"Maden Gazetesi olarak, çevrecilerin sektöre yönelik eleştirilerine dair ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ise Alimoğlu şu cevabı verdi: "Çevreciler bizden daha çok ses çıkarıyor ama bizler de kendimizi ve çalışmalarımızı duyuruyoruz. Sizlere de bu konuda teşekkür ederiz."