Çin'de Kömür Madeninde patlama meydana geldi

Çin'in kuzeyindeki Şaanşi eyaletinde bulunan bir kömür madeninde yaşanan patlamada 11 işçinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Çin'in kuzeyindeki Şaanşi eyaletinde bulunan bir kömür madeninde yaşanan patlamada 11 işçinin hayatını kaybettiği açıklandı. Devlet televizyonu CCTV'nin raporuna göre, Yanan şehrine bağlı Yançuan ilçesinde yer alan Şintay kömür madeninde dün akşam saatlerinde, yerel saatle 20.00 civarında patlama meydana geldi. Patlama anında madende çalışan 90 işçiden 11'i hayatını kaybetti. Kurtarma ekipleri, göçük altında kalan 81 işçiyi kurtarmak için çaba harcadı. Ancak, ağır yaralanan 2 işçiye müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve 9 işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

Kazanın yaşandığı maden ocağının 2020 yılında faaliyete geçtiği ve yılda 300 bin ton kömür ürettiği belirtildi. Çin'de eski altyapı ve yetersiz güvenlik düzenlemelerine sahip maden işletmeleri, son yıllarda artan denetimlere rağmen hala kazalara sıkça maruz kalıyor. Bu tür kazaların toplumda yarattığı üzüntü ve endişe, iş güvenliği önlemlerinin daha da geliştirilmesi gerekliliğini vurguluyor.