CHP'li Vekil Dr. Müzeyyen Şevkin, Jeoloji Kurultayı'na Katıldı

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Jeoloji Yüksek Mühendisi olarak görev aldığı 76'ncı Jeoloji Kurultayı'na katıldı ve dinlediği sorunları meclise taşıdı.

Afetlere Vurgu Yaptı

Milletvekili Şevkin, Jeoloji Kurultayı'nda yapılan sunumların ve oturumların ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde afetlere dikkat çekti. Kurultayın ana temasının ‘Afete Dirençli Kentler’ olduğunu hatırlatan Şevkin, ülkenin plansız ve çarpık kentleşme, denetimsizlik ve kalitesiz yapı stoku nedeniyle doğa ve insan kaynaklı afetlerle karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Hazırlıksızlık Durumu

Şevkin, ülkenin afetler konusunda hazırlıksız olduğunu vurgulayarak, afetlerin yol açtığı yıkımın ve kayıpların önüne geçmek için bilimsel çalışmalardan yararlanılması gerektiğini belirtti. Kurultay boyunca yapılan oturumların ve sergilerin afetlerle baş etme konusunda ışık tutması gerektiğini dile getirdi.

Çözüm Önerileri

CHP Milletvekili, afetlere karşı alınabilecek önlemlerin, doğru yerleşim alanlarının seçilmesi, planlı kentleşme, sağlıklı denetimler ve kaliteli yapı malzemelerinin kullanımıyla mümkün olabileceğini ifade etti. Bu konuda bilimsel çalışmalardan faydalanmanın önemine vurgu yaptı.

chp adana milletvekili maden kurultayı jeoloji kurultayı dr. müzeyyen şevkin