Bursa'nın 3 ilçesindeki maden projelerine onay çıktı!

Bursa'nın Gemlik, Keles ve Gürsu ilçelerinde yeni maden ocaklarının açılması ve mevcut bir madenin kapasitesinin artışı için yapılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurularında karar çıktı.

Bursa'da 2 yeni maden ocağı açılması ve bir maden ocağının kapasitenin artırılması için başvuru yapılmıştı.

Karayolları 14.Bölge Müdürlüğü'nün Gürsu'da kalker ocağı, Ercan Mermer Madencilik Gıda Tekel Dekarasyon Dayanıklı Tüketim Hayvancılık Yem Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin ise Keles'te mermer ocağı işletmesi açmak için yaptığı proje başvurularında ÇED'e gerek olmadığı kararı çıktı.

Karayolları 14.Bölge Müdürlüğü'nün Gemlik'teki kalker ocağı kapasite artışı başvurusu hakkında 'ÇED gerekli değil." kararı verilirken Kibsaş Karadeniz İnşaat ve Beton Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Orhangazi'deki kalker ocağı ve konkasör tesisi başvurusu hakkında ÇED süreci başlatıldı.

Gürsu Kalker Ocağı Projesi

Gürsu'nun İğdir mahallesinde açılması planlanan 17,94 hektarlık maden alanının tamamı orman arazisinde yer alıyor.

Keles Mermer Ocağı İşletmesi

Keles'in Yağcılar mahallesinde açılması planlanan 19,93  hektarlık maden alanının tamamı orman ve tarım arazileri arasında bulunuyor.

Orhangazi Kalker Ocağı Ve Konkasör Tesisi

Orhangazi'nin Fındıklı mahallesinde açılması planlanan 24,98 hektarlık maden alanının tamamı orman arazi olarak nitelendiriliyor

Gemlik Kalker Ocağı Kapasite Artışı

Gemlik'in Cihatlı mahallesinde kapasite artışı talep edilen ocağın  20,13 hektarlık maden alanının tamamı orman arazisinde bulunuyor.