Bodrum'da Maden İşçileri gözaltına Alındı: Bizi alın, yine geliriz."

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, beş yıldızlı bir otelin önünde eylem yapan ve dün akşam saatlerinde jandarma tarafından gözaltına alınan Bağımsız Maden İş Sendikası üyeleri serbest bırakıldı.

Manisa’nın Soma ilçesindeki Ferbas Madencilik Şirketi’nde çalışan ve 7 arkadaşlarının işten çıkarılmasını protesto eden madenciler, şirketin sahibi AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Gündoğan Mahallesi’ndeki otelin önünde 3 günlük eylem ve çadır nöbeti başlatmıştı.

Bağımsız Maden İş Sendikası üyeleri Özay Karakuş, Süleyman Sümer ve Hasan Abacı’nın da aralarında bulunduğu 5 madenci, gözaltına alındıktan sonra ifadeleri alınmak üzere Gündoğan Jandarma Karakolu’na götürülmüştü. Avukat Emre Atmaca, olay sonrası yaptığı açıklamada, işçilerin eylemi için resmi izin alındığını belirtmiş ve gözaltı kararına anlam veremediklerini ifade etmişti

Madencilerden Açıklama

Serbest bırakılan madenciler, gözaltının ardından eylem alanlarına geri dönerek protestolarına devam etti. Madenciler, yaşananlara tepki göstererek şu açıklamayı yaptı: “Yapacağımızı yapma konusunda kararlıyız. Bizi alın, yine geliriz. Gözaltından çıkar çıkmaz otelin önüne, nöbet alanımıza geldik. Pankartımızdaki sözlerden rahatsız oldukları için bizi gözaltına aldılar. Pankartımıza el koydular. Ancak biz sözümüzden de eylemimizden de bir adım geri durmayız. Madenciyi sınamayın.”

Madencilerin gözaltına alınmasına neden olduğu belirtilen pankartta şu ifadeler yer alıyordu:
AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun Cape Bodrum otelinde şatafat, Soma Fernas madeninde sefalet!

.