Bigadiç'te Keşfedilen 100 Derecelik Su, Yeni Projelere Kapı Açıyor

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde, 100 derece sıcaklığa sahip jeotermal su kaynağı keşfedildi.

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, bu nadir suyun ilçe için büyük bir potansiyele işaret ettiğini belirtti. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içinde kurulacak olan Bigadiç Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen kuyu açma çalışmalarında 100-150 litre/sn debide ve 100 derece sıcaklıkta jeotermal akışkan su elde edildi.

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, keşfedilen jeotermal kaynağın sağlık turizmi, tarım, enerji üretimi gibi birçok alanda kullanılabileceğini ifade etti. Avcu, "Bigadiç’imizde 100 derece sıcaklığında termal kaynak bulundu. Saniyede 100 litre ve 100 derece sıcaklığa sahip jeotermal suyumuz inşallah ülkemize, ilimize, ilçemize hayırlı olur. Bu dünyadaki nadir sulardan biri. Sağlık turizminde, Sağlık Bakanlığımızla beraber Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi ile beraber tüm ülkemizin hizmetinde olacak" dedi.

Özellikle termal sağlık turizmi, tarım ve enerji üretimi konularında yeni projelerin hayata geçirileceği belirtilirken, 2 bin 400 dekar araziye kurulacak modern seralarda 5 bin kişiye istihdam sağlanması planlanıyor. Organize Sanayi Bölgesi'nin yanı sıra termal sağlık turizmi, ısıtma, enerji üretimi ve tarım alanında birçok alanda insanlığa hizmet edecek projelerin geliştirileceği belirtildi.