Bakır madeni faciasında sorumlu bulunamadı

Siirt'in Şirvan ilçesi Maden köyünde Cengiz Holding'e bağlı Etibakır arama şirketinde ait bakır madeni ocağında 3 kişinin öldüğü göçüğe ilişkin 3 yetkili adli kontrol şartıyla serbest bırakılarak yurt dışı yasağı getirildi.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı ile Şirvan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında göçük olayıyla ilgili gözaltına alınan 3 yetkilinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ve yurt dışına çıkış yasağı getirildiği açıklandı.

Teknik bilirkişilerin ön raporlarına göre, yaşanan çoklu ölüm olayında vefat edenlerin beklenmeyen bir alanda bulundukları tespit edildi. Olayın gece vardiyası esnasında meydana geldiği ve vefat eden mühendislerin olay yerinde bulundukları belirlendi. Detaylı rapor neticesinde, olayın gerçekleştiği alanın tehlikeli bir bölge olduğu ve bu konuda ihmali olan herhangi bir kişinin bulunmadığına dair kanaat oluşturulacağı ifade edildi.

Gözaltına alınan yetkililerin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardında, olayın beklenmeyen bir durumdan kaynaklandığı ve ihmali olan kişilerin tespit edilmediği sonucunun etkili olduğu belirtildi. Soruşturma sürecinin devam edeceği bildirildi.