Bakan Bayraktar: "Türkiye'yi enerjide bağımsız bir ülke haline getirmek istiyoruz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mezunu olduğu İstanbul Tektik Üniversitesi'nde (İTÜ) geleceğin mühendisleriyle bir araya geldi.

Gençlere Türkiye Yüzyılı’nın enerji politikaları alanındaki hedeflerini anlatan Bakan Bayraktar, “İTÜ’lü bir kardeşiniz olarak İTÜ’lü kardeşlerimden şunu istiyorum. Bu hedeflere inanın, bu hedeflere sahip çıkın.” mesajı verdi.

Bakan Bayraktar, “Türkiye Yüzyılı Kampüs Buluşmaları” programı için geldiği İTÜ’de ilk olarak Rektör Prof. Dr. İsmail Koyuncu ile görüştü. Ayazağa Yerleşkesi’nde öğrenciler tarafından karşılanan Bakan Bayraktar, enerji alanına ilgi duyan mühendis adayları ve akademisyenlerin sorularına cevap verdi.

Enerjide tam bağımsız Türkiye

Konuşmasında enerji verimliliği, dışa bağımlılık ve iklim değişikliği olmak üzere üç temel konuya değinen Bakan Bayraktar, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu 2053 net sıfır emisyon hedefi ile ekonominin bütün alanlarında, tüm sektörleri etkileyecek çalışmalarla Türkiye’nin çevresel hedeflerini gerçekleştirebilecek enerji politikalarını uygulayacağız. Önümüzdeki 30 yıl içerisinde, Türkiye’yi enerjide bağımsız bir ülke haline getirmek istiyoruz. Bu üç problemi çözmek için gece gündüz bütün ekibimizle, sektörümüzle, sizlerle ve akademisyenlerimizle birlikte bu sorulara cevap bulmaya çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.