Astor Enerji İhracat rekoru Kırıyor

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,45 artışla 8.218,47 puanla başladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,54 ve holding endeksi yüzde 0,42 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,03 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı, en çok kaybettiren ise yüzde 0,73 ile metal ana sanayi oldu.

Türkiye'nin önde gelen enerji şirketlerinden biri olan Astor Enerji A.Ş., ihracat hedeflerini büyütmeye ve uluslararası alanda varlığını güçlendirmeye devam ediyor. Şirket, enerji üretimi ve ticaretindeki deneyimiyle 90'dan fazla ülkeye enerji ürünleri ihraç ediyor.

2023 Haziran ayı itibariyle toplam hasılatının yüzde 33'ünü ihracat geliri olarak kaydeden Astor Enerji A.Ş., bu alandaki büyüme hedefini yıl sonuna kadar daha da artırmayı amaçlıyor. Şirketin yüzde 53'lük ihracat oranının büyük bir kısmı Avrupa Birliği ülkelerine yönlendiriliyor.

Astor Enerji A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı / CFO Olcay Doğan, Türkiye'nin ihracatının stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Ülke ekonomimizin büyümesinde önümüzdeki en önemli fırsatı ihracat olarak görüyoruz. İhracat oranlarımızı artırırken öte yandan da yeni ihracat stratejileri belirleyip hedeflediğimiz rekorlara ulaşmayı amaçlıyoruz." dedi.

2023 yılında 540 milyon dolar hasılat hedefi bulunan Astor Enerji A.Ş., devam eden siparişlerdeki artışla yüzde 40 oranındaki yurt dışı satış hedefini de bu yıl içinde yakalamayı planlıyor. Şirketin yılbaşından bu yana aldığı toplam sipariş tutarı 685 milyon doları aştı.

Astor Enerji A.Ş., Türkiye'nin enerji sektöründeki güçlü temsilcilerinden biri olarak uluslararası arenada büyümeye devam ederken, ülke ekonomisine de katkı sağlamayı hedefliyor.