Aday Döküm Öğütücü Değirmen Bilyalarını ileri teknoloji ile üretiyor

Aday Döküm, "Bilya Kalitesinde Zirve!" misyonuyla hareket etmektedir

1977 yılında Sincan Dökümcüler Sanayi Sitesi’nde 1.000 m2'lik bir alanda Adnan Albayrak liderliğinde kurulan Aday Döküm, günümüzdeki adını 2001 yılında almıştır. İlerleyen yıllarda şirket, büyüme trendini sürdürmüş ve gelişen teknolojiye uygun üretim yapabilme kapasitesi için Malıköy Dökümcüler İhtisas OSB'deki fabrikasında uzman bir ekiple üretim yapmaya devam etmektedir.

Aday Döküm, 15.000 ton/yıl döküm kapasitesiyle Türkiye'nin döküm sektöründeki önde gelen firmalarından biridir. 500 gramdan 4000 kilograma kadar olan tek parça lamel grafitli dökme demir (pik), küresel grafitli dökme demir (sfero), çelik (düşük, orta ve yüksek alaşımlı) ve yüksek kromlu beyaz dökme demir döküm parçaları üretmektedir. Ürün yelpazesi iş makineleri yedek parçaları, su pompa ve vanaları, otomotiv, makine, hidrolik, elektrik ve inşaat endüstrileri gibi farklı sektörlere odaklanmaktadır.

Firma, 30 yıllık deneyime sahip bir ekiple dünya standartlarında üretim yapmaktadır. Özellikle çimento ve madencilik sektörleri için özel olarak geliştirilmiş 28 farklı standartla çalışmaktadır. 28 metre uzunluğundaki üretim hattı, 80 brülörle desteklenmiştir ve 18 kontrol bölgesine sahiptir. Tam otomatik kontrol sistemine sahip olan ısıl işlem fırını, astar plakalarının çalışma ömrünü uzatmak için çift kademeli ısıl işlem ve yağda su verme işlemlerini gerçekleştirirken aşınma direnci yüksek ve homojen aşınma özelliklerine sahip bilyalar üretmektedir. Aday Döküm, "Bilya Kalitesinde Zirve!" misyonuyla hareket etmektedir

maden haberleri maden madengazetesi