Adana'da Yeni Bir Enerji Kaynağı: Petrol Aranacak

Adana'nın Ceyhan ilçesi sınırları içinde gerçekleştirilecek olan bir enerji projesi kapsamında, yılda 39 bin 621 ton petrol üretimi hedefleniyor.

Bu projenin hayata geçirilmesi için Arar Petrol Anonim Şirketi tarafından başvuruda bulunulmuş ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan arama ruhsatı ile çalışmalar planlanmıştır.

Proje, Ceyhan İlçesi Mercimek Mahallesi mevkiinde AR/ARR/K/N35-C ruhsat numaralı 1 milyon 233 bin metrekarelik bir alanı kapsamaktadır. Bu alanda gerçekleştirilecek petrol arama, çıkarma ve depolama faaliyetinin değeri yaklaşık 85 milyon lira olarak hesaplanmıştır.

Proje Detayları:

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan arama ruhsatı kapsamında, 5 adet petrol sondaj kuyusu açılacaktır.

Açılacak olan kuyulardan günlük 108,53 ton petrol çıkarılması ve 1530 m3 petrolün depolanması hedeflenmektedir.

Mangit-1, Mangit-2, Mangit-3, Mangit-4 ve Mangit-5 adı verilen kuyularda maksimum sondaj derinliği 1570 metreye ulaşacaktır.

Bu proje ile Adana'da ekonomik açıdan önemli bir enerji kaynağının keşfi ve kullanımı sağlanması amaçlanmaktadır. Ancak, çevresel etkilerin göz önünde bulundurularak, projenin sürdürülebilirlik ilkesine uygun bir şekilde hayata geçirilmesi önem arz etmektedir.

Ekonomik Beklentiler:

Projenin başarıyla tamamlanması durumunda, Adana ekonomisine önemli bir katkı sağlanması ve yerel istihdamın artırılması öngörülmektedir. Aynı zamanda, yerel enerji ihtiyacının karşılanması adına stratejik bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte, Adana'nın enerji sektöründeki potansiyelinin artırılması ve Türkiye'nin enerji bağımsızlığına olumlu bir katkı sağlanması hedeflenmektedir.