ABD'de üç uranyum madeni açıldı

Madenlerin merkezi Arizona ve Utah'ta bulunuyor.

ABD'de üç yeni uranyum madeni geçen yılın sonunda üretime başladı. ABD'li madencilik şirketi Energy Fuels, güçlü piyasa koşullarına yanıt olarak Arizona ve Utah'taki madenleri açtı.
Geçen yılın kasım ayının sonunda uranyum fiyatları 15 yıldan fazla bir süreden sonra ilk kez pound başına 80 doların üzerine çıktı. Energy Fuels CEO'su Mark Chalmers, cazip piyasa koşulları hakkında şunları söyledi : "Uranyum fiyatlarındaki önemli artış, ABD Hükümeti'nin nükleer enerji ve nükleer yakıta verdiği destek ve karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik küresel odaklanma nedeniyle Energy Fuels yeniden başlıyor. büyük ölçekli uranyum üretimi.”
2022'deki bir teknik raporda şirket, Arizona'daki Pinyon Ovası'nda bir uranyum bileşiği olan triuranyum oktoksitin (U₃O₈) toplam kanıtlanmış ve olası rezervinin 1.567.800 lb olduğunu tahmin etti . Utah'ın doğusundaki La Sal Projesi uranyum/vanadyum madenleri kompleksinde, çıkarılan kategoride 4,3 milyon pound (U₃O₈) bulunmaktadır.   Energy Fuels ayrıca önümüzdeki yıl Colorado ve Utah'taki madenlerde üretime başlamayı planlıyor. Bu, "güçlü piyasa koşulları beklendiği gibi devam ederse" uranyum üretimini 2025 yılına kadar iki milyon poundun (U₃O₈) üzerine çıkaracak.
New Mexico, Wyoming ve Utah'ta daha fazla izin verilmesi ve projelerin geliştirilmesi, önümüzdeki yıllarda yılda beş milyon pound (U₃O₈) üretimine yol açabilir.
Daha yüksek fiyatlar ve güçlü uranyum piyasası koşulları, büyük ölçüde, dünya çapında hayati bir enerji kaynağı olarak nükleer enerjiye olan ilginin artmasından kaynaklanmaktadır. Biden yönetiminin geçen yıl sorunlu nükleer santrallerin ömrünü uzatmak için 1,2 milyar dolar yardım teklif ederek kararlılığının sinyalini verdiği ABD'de nükleere odaklanma özellikle güçlü oldu .