4 Aralık Dünya Madenciler Gününde Bakan Işıkhan Madencileri Ziyaret Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, 4 Aralık Dünya Maden Günü vesilesi ile Ankara'nın Nallıhan ilçesindeki Çayırhan Yeraltı Maden Ocağı'na ziyarette bulundu.

Maden ocağında çalışan maden işçileriyle bir araya gelen Bakan Işıkhan, işçilerle sohbet ederek yemek yedi. Maden işçilerinin emeklerine vurgu yapan Bakan Işıkhan, madenlerde çalışma koşullarının iyileştirilmesi, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin artırılması için gereken adımların atılacağını belirtti. Bakan, maden işçilerinin güvenli bir çalışma ortamında bulunmalarını ve mesleklerini icra ederken en düşük riskle karşılaşmalarını hedeflediklerini ifade etti.

4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla maden işçilerine teşekkür eden Bakan Işıkhan, onların emekleri ve fedakarlıkları için minnettarlık duyduğunu ve hayatını kaybeden madencileri rahmetle andığını belirtti.

Bakan Işıkhan'ın açıklamalarından bir bölümü şu şekilde: "Maden işçilerimizin, icra ettiği mesleğin risklerinden en az etkilendiği, can ve sağlık tehlikesi yaşamadığı bir çalışma hayatı hepimizin hedefidir. İşçilerimizin her daim yanlarında olup, haklarının korunması ve artırılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Ardından Nallıhan ilçesinde faaliyet gösteren Çayırhan Termik Santrali'ni ziyaret eden Bakan Işıkhan, enerji sektöründeki işletmelerin ülkeye katkılarına vurgu yaparak işçilerle bir araya geldi. İşçilerin haklarını koruma ve artırma sözü veren Bakan, enerji sektöründeki katkıların devam edeceğini belirtti.

Bölgedeki esnaf ziyaretleri ve Nallıhan Belediyesi ile gerçekleştirilen istişarelerle ziyaretini sürdüren Bakan Işıkhan, sahadan gelen talepleri doğrudan dinlemenin önemine vurgu yaptı. Esnafla yapılan görüşmelerde sıkıntıları ve talepleri dikkatle dinleyen Bakan, saha ziyaretlerinin kendisi için çok değerli olduğunu ifade etti.