20 Milyon Euro Değerindeki Kıymetli Maden Soygunu

Almanya'nın Hamburg şehrinde 1866 yılında kurulan Aurubis, dünya genelinde önemli bir bakır üreticisi olarak biliniyordu. Ayrıca, dünyanın en büyük kıymetli maden geri dönüşüm tesislerinden birine ev sahipliği yapıyordu.

Hamburg'daki Veddel tesislerinde atıkların metale dönüştürülmesinden sorumlu olan Mahmut C., pandemi döneminde altın, gümüş ve diğer kıymetli metal tozlarının izlenmediğini fark etti. Bu durumu fırsata çeviren Mahmut C. ve iş arkadaşları Ferhat K. ve Sergej T., bilgisayar parçalarından ve metal atıklardan elde edilen değerli metalleri çalmaya başladılar.

2020-2021 döneminde, 20 milyon Euro değerindeki 5 ton kıymetli maden tozu, Hamburg Limanı'ndan İstanbul'a gemilerle sevk edildi ve daha sonra İstanbul'da bağlantıya geçilen firmalara satıldı.

İhbar Telefonuyla Ortaya Çıktı

Olay, Bölge Kriminal polisine yapılan bir ihbar sonucunda ortaya çıktı. Polis, geçen Şubat ayında Mahmut C.'nin Fredenbeck kentindeki malikanesine baskın düzenledi. Mahmut C., Ferhat K. ve Sergej T. ile birlikte 11 kişi gözaltına alındı. Ev aramalarında 20'den fazla lüks araç, pahalı kol saatleri, 200 bin Euro nakit para ve çok sayıda silah ele geçirildi.

Mahkemeye sevk edilen Mahmut C., Ferhat K. ve Sergej T. tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şirket içinde yapılan araştırmalar sonucunda son 4 yıldaki toplam kaybın 185 milyon Euro olduğu ortaya çıktı.