Altın fiyatları ABD'deki yeni istihdam verileriyle yüzde 1 yükseldi

Altın fiyatları, ABD istihdam verilerinin geçen hafta haftalık işsizlik başvurularında artış göstermesinin ardından Perşembe günü değer kazandı; piyasa artık Fed'in politika izleyeceği yol hakkında daha fazla ipucu için tarım dışı istihdam rakamlarına odaklandı.

Altın fiyatları ABD'deki yeni istihdam verileriyle yüzde 1 yükseldi
03 Şubat 2024 - 10:30
Spot altın, TSİ 11:45 itibariyle %1,1 artışla ons başına 2.061,26 dolara yükseldi ve art arda dördüncü kazanç seansına doğru ilerliyor. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,5 artışla ons başına 2.077,50 dolardan işlem gördü.

Külçedeki kazanımları sınırlayan ABD doları endeksi piyasayı %0,2 yükselişle açarak bir ayın en yüksek seviyesine yakın kalmayı sürdürdü.

Perşembe günü ABD Çalışma Bakanlığı, ilk işsizlik başvurularının 27 Ocak'ta sona eren haftada mevsimsellikten arındırılmış 224.000'e yükseldiğini söyledi.

Reuters tarafından aktarılan ayrı bir rapor, ABD'de işçi verimliliğinin dördüncü çeyrekte beklenenden daha hızlı arttığını gösterdi.

Chicago'daki Blue Line Futures'ın baş piyasa stratejisti Phillip Streible, Fed'in tepkisinin ardından altının hâlâ "kötü bir akşamdan kalma" durumda olduğunu ancak ilk başvuru sayısı nedeniyle küçük bir yükselişin gerçekleştiğini söyledi.

Kendisi, platin, bakır ve gümüş gibi diğer metallerin de %1'in üzerinde düşüş göstermesinin, altının sürdürülebilir toparlanma şansını engelleyebileceğini ekledi.

Yatırımcıların dikkati şimdi Fed'in faiz oranı rotasına ilişkin daha fazla netlik sağlamak amacıyla Cuma günkü ABD tarım dışı istihdam verilerine çevrildi.

BNP Paribas Sharekhan'ın emtia ve döviz birimi başkanı Jigar Pandit, "Altının nötr veya düşüş yönlü bir eğilimle işlem görmesi bekleniyor, ancak Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam raporu öncesinde kayıplar sınırlı olabilir" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum