Alaşehir'de antimon maden sahası için bilirkişi keşfi yapıldı

Manisa Alaşehir’de antimon madenine verilen ÇED'e karşı açılan dava ile ilgili bilirkişi keşfinde köylüler, maden açılırsa sağlık ve çevre felaketlerini İliç'teki gibi ağır yaşayacaklarını belirtti.

Alaşehir'de antimon maden sahası için bilirkişi keşfi yapıldı
03 Mart 2024 - 16:40

Manisa Alaşehir Bahadır ve  Evrenli köyleri arasında aranacak antimon madeni ile ilgili köylülerin ve çevre derneklerinin verdiği mücadele devam ediyor.

Manisa valiliğin KOZA şirketine verdiği ÇED gerekli olmadan maden aranmasına karşı köylülerin açtığı dava neticesinde bilirkişi keşfi yapıldı. Keşife Alaşehir Doğa ve Çevre Gönüllüleri Derneği, köylüler ve Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu da katıldı.

Keşif yapılan yere mahkeme heyetinden önce gelen vatandaşlar kitlesel katılımıyla dikkat çekti. Köylüler kendilerine destek veren Alaşehir Belediye Başkanına, ADOÇEV ve çevre gönüllülerine teşekkür etti. Köylüler, maden açılırsa sağlık ve çevre felaketlerini Erzincan İliç'teki gibi ağır yaşayacaklarını belirtti.

“KÖYLÜLERİN HAKLI MÜCADELESİNDE YANINDAYIZ''

Söz alan Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, “Bu bölge köyleri Alaşehir'in en doğal sebze ve meyvelerini yetiştiriyor ve onunla tüm Alaşehir karnını doyuruyor. Maden şirketi madeni ararken bu köylülerin ekmeğini elinden alacak, doğasını berbat edecek. Bu nedenle köylülerin bu haklı mücadelesinde yanlarındayız” dedi. Öküzcüoğlu, mahkemenin de köylülerin, doğaseverlerin yanında olacaklarına inandıklarını belirtti.

 

“MÜCADELEDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

ADOÇEV adına konuşan Hasan Hüseyin Erkol ise bu dağların  Uluderbent kasabasından başlayıp Horzum Alayaka köylerine kadar madenci şirketlerin iştahını kabarttığını, bu madencilik faaliyetlerine karşı mücadeleyi yükselteceklerini söyledi. Mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini ifade eden Erkol, daha da büyüteceklerini dile getirdi. (Manisa/EVRENSEL)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum