Akbelen Ormanı'nda Direniş Sürüyor: 'İnsanca Yaşamak İstiyoruz'

Muğla'nın Akbelen Ormanı'nda devam eden ağaç kesimine karşı köylüler ve yaşam savunucularının başlattığı mücadele devam ediyor.

Akbelen Ormanı'nda Direniş Sürüyor: 'İnsanca Yaşamak İstiyoruz'
12 Aralık 2023 - 10:40

Limak Holding ve İÇTAŞ'ın ortak projesi olan YK Enerji'nin termik santrallerine kömür sağlanması amacıyla Akbelen Ormanı'nda yapılan ağaç kesimine karşı köylülerin direnişi devam ediyor. Bölgede toplanan birçok yurttaş ve yaşam savunucusu, Akbelen'de yapılan ağaç kesimine karşı tepkilerini dile getiriyor.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yaptığı açıklamada, "Yağını çıkarana kadar toprağı sömürmek istiyorlar. Suyumuz, geleceğimiz bunlara feda edilemez. Türkiye ayağa kalksın" dedi. Akbelen Ormanı'nda 45 bine yakın zeytin ağacının bulunmasına rağmen, bölgede madencilik faaliyetlerinin zeytinlere zarar verecek şekilde devam ettiği belirtiliyor.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, termik santrallere karşı olduklarını ve doğanın korunması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'nin bu konuda birleşmesi çağrısında bulundu.

Köylüler ve yaşam savunucuları, bölgede doğanın korunması, su kaynaklarının ve tarım alanlarının yok olmaması için mücadelelerine devam ediyor. Jandarmanın müdahaleleri ve güvenlik önlemlerine rağmen direnişçiler, Akbelen Ormanı'nın kesimine karşı seslerini yükseltmeye devam ediyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum