Akbelen'de Maden Ruhsatı için İstinaf Başvurusu

Akbelen ormanında ağaçları kesen, dinamitleri patlatan ve biyoçeşitliliği tehdit eden YK Enerji’ye verilen ve 2041 yılına kadar geçerli sayılan maden ruhsatının iptali için istinafa başvuruldu.

Akbelen'de Maden Ruhsatı için İstinaf Başvurusu
27 Kasım 2023 - 10:32 - Güncelleme: 27 Kasım 2023 - 10:54

Akbelen Ormanı'ndaki maden işletme ruhsatının iptali davasının reddedilmesine karşı yapılan istinaf başvurusuyla ilgili gelişmeler sürüyor. Milas'a bağlı İkizköy'de bulunan Akbelen'deki maden işletme ruhsatının iptali için açılan davada Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından ret kararı verilmişti. Şimdi ise davayı açan 34 yurttaş ve KARDOK (Karadam Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği), bu kararı İzmir Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıdı.

Davanın avukatlarından Arif Ali Cangı, Akbelen'de devam eden madencilik faaliyetleriyle ilgili olarak, hukuki dinlenme haklarının göz ardı edildiğini ve çeşitli hukuka aykırılıkların bulunduğunu belirtti. Davacılar, keşif taleplerinin yerine getirilmediğini, tarım alanları ve zeytinliklerdeki olası etkilerin incelenmediğini ve çevresel etki değerlendirmesi yapılmadan madencilik faaliyetine izin verildiğini iddia etti.

Ayrıca, davacılar Akbelen Ormanı'ndaki ağaç kesimlerinin, Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığındaki YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine linyit sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini ve bu sürecin hukuka aykırılıklar içerdiğini savunuyor. İstinaf başvurusunda, mahkemenin kararının iptali talep edilerek, Akbelen Ormanı'ndaki maden işletme ruhsatıyla ilgili süreçlerin daha detaylı bir şekilde incelenmesi talep ediliyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum