AGL Bursa'da, Karbonil Zenginleştirme Yöntemi ile Nano Boyutlarda Metal Tozu Üretim Tesisi Kuruyor

AGL Madencilik ve Mühendislik şirketi, maden arama ve tesis mühendisliği konularında uzmanlaşmış bir mühendislik firmasıdır

AGL Bursa'da, Karbonil Zenginleştirme Yöntemi ile Nano Boyutlarda Metal Tozu Üretim Tesisi Kuruyor
17 Ekim 2023 - 17:02

AGL Madencilik ve Mühendislik şirketi, maden arama ve tesis mühendisliği konularında uzmanlaşmış bir mühendislik firmasıdır. 2016 yılından beri uluslararası madencilik projelerinde faaliyet göstermektedir. Şirket Afrika ve Balkanlar gibi farklı coğrafyalarda maden arama ve danışmanlık hizmetleri sunmuştur. Ayrıca, MTA IC (Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü İşçi Coop) için de gönüllü danışmanlık yaparak kurumun yeni ülkelere açılmasına yardımcı olmuştur.

AGL ayrıca, karbonil teknolojisi konusunda Kanadalı CVMR (Chemical Vapor Metal Refining) firması ile işbirliği yapmaktadır. Bu teknoloji metalleri cevherlerden ayırmak ve yüksek kalitede metal tozu üretmek için kullanılır. Karbonil, belirli termodinamik koşulların sağlandığı ve karbon gazlarının bileşik oluşturacak şekilde reaktöre beslendiği bir süreci içerir. Bu süreçte metaller atom bazında cevherden koparılır ve ayrıştırılır. Karbonil ile üretilen toz metal, yüksek kalitede ve kusursuz bir hammadde olup endüstriyel uygulamalarda kullanılır. Bu metaller, özellikle MIM (Metal Injection Molding-Metal Enjeksiyon Kalıplama) ve DMLS (Direct Metal Laser Sintering) gibi ileri imalat yöntemlerinde kullanılırlar.

AGL'nin Türkiye'de bir tesisi kurma amacı, nikel, demir ve kobalt gibi metalleri toz metal olarak üretmek ve Türk sanayisinin kullanımına sunmaktır. Bu tesis, Türkiye ve yakın coğrafyanın tek karbonil metal tozu üretim tesisi olacak ve ülkenin sanayisini daha yüksek kaliteli ürünlerle buluşturmayı hedeflemektedir. Bu teknoloji aynı zamanda çevre dostu bir üretim sürecine sahiptir.

Karbonil teknolojisiyle metal tozu üretimi dünya çapında büyümekte olan bir endüstri alanıdır ve gelecekte daha da büyümesi beklenmektedir. Türkiye'deki diğer firmalar da bu teknolojiyi kullanma yolunda çeşitli çalışmalar yapmaktadır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum