Afyonkarahisar'da Jeotermal Kaynak Arama Çalışmalarına Başlanacak

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, Nature Enerji tarafından gerçekleştirilecek yeni bir projede, jeotermal kaynak arama çalışmalarına başlanacak.

Afyonkarahisar'da Jeotermal Kaynak Arama Çalışmalarına Başlanacak
29 Aralık 2023 - 16:30

Jeotermal Kaynak Arama Ruhsatlı Sahada gerçekleştirilecek faaliyet kapsamında, 6 milyon lira değerindeki proje ile 3520 hektarlık bir alanda arama yapılacak.

Proje kapsamında planlanan faaliyetler arasında, 3 adet sondaj kuyusu açılması yer alıyor. Her biri 2.000 m2'lik çalışma alanına sahip olacak olan bu sondaj kuyuları, jeotermal kaynağın tespiti için kullanılacak. Sondaj lokasyonları arasında geçiş yapmadan önce bir lokasyonda tamamlanan arama faaliyetleri, detaylı veri elde etmek amacıyla karot alımı ve jeofizik kuyu logu ölçüm çalışmalarını içerecek.

Elde edilen veriler doğrultusunda, jeotermal kaynağın özellikleri ve rezervi belirlenecek. Bu tespitler sonrasında, jeotermal enerjinin kullanım alanlarına yönelik planlamalar yapılarak, elektrik üretimi ve endüstriyel işlemlerde ısıtma-soğutma amacıyla kullanılacak.

Afyonkarahisar'ın jeotermal potansiyelini değerlendirmeyi amaçlayan bu proje, enerji sektörüne yeni kaynaklar kazandırarak sürdürülebilir enerji üretimine katkı sağlamayı hedefliyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum