Afyonkarahisar'da işlenmiş mermer ürünleri ekonomiye katkı sağlıyor

Afyonkarahisar'da işlenmiş mermer ürünlerini 50 ülkeye ihraç eden madencilik firması, katma değerli işlenmiş ürünleriyle ekonomiye katkı sağlıyor.

Afyonkarahisar'da işlenmiş mermer ürünleri ekonomiye katkı sağlıyor
27 Kasım 2023 - 14:38 - Güncelleme: 27 Kasım 2023 - 18:05

Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren bir madencilik firması, işlenmiş mermer ürünlerini 50'den fazla ülkeye ihraç ederek ekonomiye katkı sağlıyor. Firmanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Cavit Turunç, OSB'deki tesislerinde farklı ocaklardan çıkan mermerlerle ürettikleri dekoratif, peyzaj, duvar, cephe ve zemin kaplama ürünlerinin yüzde 95'inin ihraç edildiğini belirtti.

Turunç, özellikle ABD'nin ana pazarları olduğunu ifade ederek, "Ana pazarımız ABD. Bunun yanında Avusturalya, Yeni Zelanda, Orta Doğu ülkeleri, Güney Afrika Cumhuriyeti, Nijerya, Libya, İngiltere, İrlanda, Fransa, Kuzey Avrupa ülkeleri, Hindistan ve Malezya olmak üzere 50'den fazla ülkeye satışımız var. Bunların yüzde 42’si ABD’deki kendi pazarlama ağımıza gidiyor. Son 3 yıldır da blok mermer ihracatımız yok denecek kadar da az. Sattığımız mermerlerin yüzde 98’i işlenmiş üründür." şeklinde konuştu.

Firma, ABD ve Türkiye'deki tesislerinde toplamda 515 kişiye istihdam sağlıyor. Turunç, işlenmiş mermer ürünlerin hazırlanması için yeni 45 kadın personelin işe alındığını belirtti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum